(recept
si oblíbilo 47 návštěvníků)
Dort z bílé čokolády
Potřebné ingredience
Konečně jsem našla recept na dort z bílé čokolády, který je nejen dobrý, ale který se dobře a jednoduše udělá. Některým maminkám ho dlužím. Tak tady je. ..........Potřebujete 25 dkg pomazánkového másla bez příchutě, 25 dkg měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, 40 dkg bílé čokolády (dala jsem Milku), 4 PL sladké smetany, na korpus 10 dkg dětských piškotů a 8 dkg másla, na ozdobu tmavou a bílou čokoládu.
Postup přípravy
Rozdrcené piškoty smíchané s rozpuštěným máslem natlačíme na dno dortové formy (průměr 24 cm) na pečící papír a necháme v ledničce aspoň hodinu ztuhnout.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a zchladíme do vlažna. Do nádobky dáme pomazánkové máslo, tvaroh a tekutou smetanu ke šlehání a vyšleháme do tuhého krému. Do bílé čokolády přilijeme 4 lžíce smetany a vyšleháme dohladka. Pak přidáme 1 lžíci krému a vyšleháme. Pak 3 lžíce krému a vyšleháme. Pak zbytek krému a vyšleháme. Na piškoty dáme krém, uhladíme, přikryjeme fólií a necháme v ledničce do 2. dne ztuhnout. Před podáváním ozdobíme boky dortu lístky z čokolády a vrch čokoládovými kapkami a pocákáme.
Ozdoby: Rozpustíme trošku tmavé čokolády a štětečkem ji naneseme na prkénko potažené celofánem. Necháme ztuhnout. Rozpustíme bílou čokoládu a širším štětečkem překryjeme tmavé čmouhy. Necháme ztuhnout. Dort na tácu obložíme kolem obvodu vyloupanými čokoládovými lístky a dozdobíme vrch.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a zchladíme do vlažna. Do nádobky dáme pomazánkové máslo, tvaroh a tekutou smetanu ke šlehání a vyšleháme do tuhého krému. Do bílé čokolády přilijeme 4 lžíce smetany a vyšleháme dohladka. Pak přidáme 1 lžíci krému a vyšleháme. Pak 3 lžíce krému a vyšleháme. Pak zbytek krému a vyšleháme. Na piškoty dáme krém, uhladíme, přikryjeme fólií a necháme v ledničce do 2. dne ztuhnout. Před podáváním ozdobíme boky dortu lístky z čokolády a vrch čokoládovými kapkami a pocákáme.
Ozdoby: Rozpustíme trošku tmavé čokolády a štětečkem ji naneseme na prkénko potažené celofánem. Necháme ztuhnout. Rozpustíme bílou čokoládu a širším štětečkem překryjeme tmavé čmouhy. Necháme ztuhnout. Dort na tácu obložíme kolem obvodu vyloupanými čokoládovými lístky a dozdobíme vrch.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlr.Buckova
(upraveno)
14. 2. 2015, 16:33
veuda1
(upraveno)
17. 5. 2014, 11:58
už tuhne, krasavec
Terisek66
(upraveno)
4. 6. 2013, 14:02
Mám ho v lednici,bože jak toto dopadne
spero
(upraveno)
4. 6. 2013, 18:22
@Terisek66
Terezko, jestli jste postupovala přesně podle receptu, tak by měl dopadnout dobře. Přeji Vám, aby se podařil a abyste si pochutnali.
Visnery
(upraveno)
7. 5. 2011, 10:45
Vcera jsem udelala a dnes ochutnala.. DOKONALA CUT! Konzistence byla trosku pribinackovska, takovy mne tuhy byl, ale to neavdi, naopak. Bylo to velmi prijemne. Myslim, ze o nej bude doma bitka ))
spero
(upraveno)
7. 5. 2011, 18:57
@Visnery
veuda1
(upraveno)
1. 7. 2010, 16:27
vypadá nádherně, bílou čokoládu můžu ,takže určitě vyzkouším, to má pak být jeden hubeňour
spero
(upraveno)
1. 7. 2010, 20:34
@veuda1
Verunko, tak to chce pozvat si velkou návštěvu, pak dostane každý jen jeden dílek na ochutnání
veuda1
(upraveno)
7. 7. 2010, 20:24
@spero
velkou návštěvu na takovou baštu ? nene, radši sama
spero
(upraveno)
9. 7. 2010, 19:15
@veuda1
Je to moc sladké, kalorická bomba, toho se nedá sníst víc jak dílek.
onasi
(upraveno)
28. 3. 2010, 17:28
vypadá úžasně!
spero
(upraveno)
28. 3. 2010, 18:11
@onasi
Díky Dáši.
SarkaR
(upraveno)
19. 12. 2009, 14:23
To vypadá báječně. Vyzkouším synovi v úterý k svátku
Ilonáček
(upraveno)
14. 12. 2009, 11:10
žabada
(upraveno)
14. 12. 2009, 7:30
Vypadá báječně